Ana Menü
03/01 TERTIPLER 2022 KÖY HAYRI 2022 Ramazan Bayrami Arefe günü Mezar ziyareti Esra & Enes Dügün  Sena & Fahri  Dügün 21.08 2021 Cömlekci gencler Hümeyra & ismail Dügün günü Hümeyra & ismail Dügün TUGCE & ENES dügün TUGCE & ENES nisan TUGCE & ENES KINA TUGCE & ENES Nikah A.C.D GÜNLERi Haber Arşivi videolar Çömlekçi kuş bakışı kaliteli görünüm 25.04.2010 MsSerpen 2016 Köy ve Köylülerden Fotograflar KÖY HAYRI NOSTALJI FOTOGRAFLAR
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

köy tarihi

            Köyümüz yerleşkesi OSMANLI  DEVLETİ’NİN yükselme devrine tekabül etmektedir. OSMANLI DEVLETİ’NİN Hüdavendigar eyaletinin Karesi sancağına bağlı bulunmuştur.
            Hüdavendigar eyaletinin Şeriyye sicillerinde Çölmekçi adı geçmektedir. Bu şeriyye sicillerinde en eski tarih olarak 1462 yılına kadar inilmektedir. Kesin kuruluş tarihimiz bilinmemekle birlikte en eski tarih olarak bu tarih mevcuttur.
            Köyümüzün adı OSMANLI DEVLETİ zamanında Çölmekçi olarak geçmekle birlikte günümüzde Çömlekçi adıyla geçmektedir. Cumhuriyetin ilanından sonra köy ismimiz değişip Çömlekçi olmuştur.

           Köyümüz ismini atalarımızın  çölmek işi ile uğraşmasından almıştır.
 

 



Üye Girişi


2009 - 2021 © Çömlekçi Köyü

                 Sitenin bütün hakları saklıdır,kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan hiçbir içeriği alınamaz.

 

YukariCik