Ana Menü
03/01 TERTIPLER 2022 KÖY HAYRI 2022 Ramazan Bayrami Arefe günü Mezar ziyareti Esra & Enes Dügün  Sena & Fahri  Dügün 21.08 2021 Cömlekci gencler Hümeyra & ismail Dügün günü Hümeyra & ismail Dügün TUGCE & ENES dügün TUGCE & ENES nisan TUGCE & ENES KINA TUGCE & ENES Nikah A.C.D GÜNLERi Haber Arşivi videolar Çömlekçi kuş bakışı kaliteli görünüm 25.04.2010 MsSerpen 2016 Köy ve Köylülerden Fotograflar KÖY HAYRI NOSTALJI FOTOGRAFLAR
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Kereviz Kökü Kanserden Koruyor

Kereviz Kökü Kanserden Koruyor
Yüksek oranda  A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini içeren kerevizin hem kökü hem de sapı sağlık için tüketilebiliyor.

Beslenme uzmanı İpek Ağaca, kerevizin içerdiği yüksek antioksidan etkiye sahip flavonoidler sayesinde, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı olduğunu söylüyor. Lif oranının yüksek olması, vitamin ve minerallerden zengin olması bakımından kansere karşı koruyucu bir sebze olduğunu kaydeden Ağaca, “Suda çözünür posa bakımından zengin bir besin olan kereviz, sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da kolaylık sağlar. Bunun için tek yapmamız gereken 1 adet kereviz sapını yoğurdumuza, salatalara veya yemeklerimize ilave etmektir. Kereviz sapı aynı zamanda tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.” diyor.


Üye Girişi


2009 - 2021 © Çömlekçi Köyü

                 Sitenin bütün hakları saklıdır,kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan hiçbir içeriği alınamaz.

 

YukariCik