Ana Menü
03/01 TERTIPLER 2022 KÖY HAYRI 2022 Ramazan Bayrami Arefe günü Mezar ziyareti Esra & Enes Dügün  Sena & Fahri  Dügün 21.08 2021 Cömlekci gencler Hümeyra & ismail Dügün günü Hümeyra & ismail Dügün TUGCE & ENES dügün TUGCE & ENES nisan TUGCE & ENES KINA TUGCE & ENES Nikah A.C.D GÜNLERi Haber Arşivi videolar Çömlekçi kuş bakışı kaliteli görünüm 25.04.2010 MsSerpen 2016 Köy ve Köylülerden Fotograflar KÖY HAYRI NOSTALJI FOTOGRAFLAR
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Çömlekçi Köyü Tarım Fuarında

Çömlekçi Köyü Tarım Fuarında

BALIKESİR´DE, "TARIM-SANAYİ-TURİZM TANITIM GÜNLERİ"
  Balıkesir´de, "Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri" başladı. Belediye tarafından tahsis edilen kapalı pazar alanında kurulan 110 standa tarım, sanayi ve termal alanlarda faaliyette olan 98 firma yer aldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen törende tanıtım günlerinin açılışını Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Ticaret Borsası başkanları birlikte yaptı. Kurdele yerine zincir gerilen açılışta vali ve beraberindekiler ellerinde bahçe makaslarıyla zinciri kestiler. Esprilerin yapıldığı açılışta konuşan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir´in artık zincirlerini kırdığını söyledi.
Karizma Spor Tesisleri yanındaki kapalı pazaryerindeki düzenlemeyle gerçekleşen Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri etkinliğine Balıkesir ve değişik illerden çok sayıda katılımcı iştirak etti. Değişik halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel gösterilerinin ardından yapılan konuşmalarda söz alan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir´in Türkiye´yi doyuran il olduğu gerçeğini bu tanıtım günleri etkinliğiyle göstermek istediklerini söyledi. Ahmet Kula, 10.10.2010 Balıkesir Günleri´yle ilgili yaptıkları hazırlık ve çalışmaların karalamaya çalışıldığını ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi. BSO başkanı Kula, "Bu şirket yapamaz gibi yazılarla, bu güzel projemizi karalamaya çalıştılar. Talihsiz fotoğraf dediler. İşi yapacaklara çamur attılar. Ama bizler tanıtım ve fuar projemizin doğruluğuna hep birlikte inanıyoruz, yolumuza da durmaksızın devam ediyoruz. Bu fuar için pek çok talebe yerimiz sınırlı sayıda olduğu için cevap veremedik. Bizler için en önemlisi Balıkesir´imizin ulusal düzeyde tanıtımını sağlamaktır. Balıkesir ilimizde ilk 500 firma içine giren 22 adet oda üyemiz var, bunlardan 9´u Balıkesir vergi dairesine kayıtlı. Bu organizasyonumuz bazılarına göre yeterli olmayabilir, hatta eksik de olabilir. Bizler bir ilki yaptık. Balıkesir dışından kolay ve pahalı fuar organizasyonu firmalarla anlaşmadan kendi olanaklarımızla ve Balıkesir olarak bu organizasyonu başardığımıza inanıyorum. 2011 yılında Organize Sanayi Bölgemizde yeni bir fuar ve sergi alanı açıyoruz. Bu fuarımızı sektörel bazda uluslararası düzeyde yapılması içinde valiliğimizle, belediyemizle, odalarımızla ortak çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. 2011 yılında OSB´de daha büyük, modern ve gerçek çağdaş bir fuar merkezini de kurmuş olacağız. Balıkesir´in 18 ilçemizle birlikte potansiyelini Türkiye´ye ondan sonra da dünyaya gösterelim. Bunu başaracak gücümüz, kuvvetimiz, bilgimiz, becerimiz de vardır" dedi.

TÜRKİYE´DEKİ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE KAYGI KALMADI"
Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri açılışına katılan Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı Hüsamettin Gülhan, Türkiye´deki bankacılık sektöründe artık kaygının olmadığını söyledi. Banka olarak Balıkesir´e özel bir önem verdiklerini belirten Gülhan, "Dünyada iki ülkede bankacılık sektöründe kaygılar kalmadı, bu ülkeden biri Türkiye. Devlet olarak, kurumlar olarak amacımız insanların bu değişime ayak uydurmaları ve farkındalık oluşturmak. Bunu yapabilirsek ülkemizdeki işlerimiz hep güzel olur. Ziraat Bankası olarak biz de bu organizasyona katılmak istedik. Fakat devletin pintiliği herhalde üzerimizde, çok fazla bir şey vermek istemedik. Ama genel müdürümüz Balıkesir deyince, Balıkesir Valisi deyince verin diyor, ne istiyorsa verin diyor. Böyle bir ayrıcalık tanıyor Balıkesir´e. Bu yüzden ben vali beyi tebrik ediyorum. Bu nasıl bir ilişki, nasıl bir samimiyet varsa. Biz Ziraat Bankası olarak Balıkesir´e çok büyük bir önem veriyoruz. Nisan ayında tarımsal bir şube açtık, Türkiye´deki şubeler arasında başarılı bir ivme yakalandı. Bundan böyle biz çitçilerimizin mantalitesini değiştirmek, farkındalığını artırmak için bu şubeler üzerinden çok ciddi yatırımlara önem vermeye başladık. Daha fazla yatırımlara destek olmaya başladık. Bu ülkemizin, ülke tarımının, Balıkesir tarımının gelişmesi açısından insanların gelir ve refah seviyesinin yükselmesi açısından çok önemli" diye konuştu.

BAŞKAN OK: "BUGÜN BALIKESİR´İN BAYRAMI, DÜĞÜNÜ"
Törende söz alan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da, 10.10.2010 Balıkesir Günleri kapsamında gerçekleştirilen Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri´nin çok iyi düşünülmüş ve iyi hazırlanmış bir organizasyon olduğunu belirterek en başta Vali Yılmaz Arslan´ı ve katkımsı olan işadamları ile herkesi kutladı. Bugünü Balıkesir´in düğün ve bayram günü olduğunu söyleyen Başkan Ok, "Bugün gerçekten çok güzel bir manzara. Bunu anlatmak mümkün değil, bugün Balıkesir´in bayramı, düğünü. Balıkesir sayın valimizin gerçekten büyük fedakarlıklarıyla, emeğini, enerjisini hiçbir fedakarlıktan çekinmeden bizlere ve herkese verdiği destekle bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bunu onurla, iftiharla söylüyorum. Balıkesirliler adına kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum" diyerek Vali Yılmaz Arslan´a teşekkür etti.

VALİ ARSLAN: "BU BALIKESİR KABUĞUNU KIRACAK, ZİNCİRLERİNİ KIRACAK, EZBERİNİ BOZACAK"
Törende konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, önemli mesajlar verdi. Balıkesir´de fuar kültürü oluşturmaya çalıştıklarını ve bunun bir adımını attıklarını belirten Vali Yılmaz Arslan, 10.10.2010 Balıkesir Günleri etkinliklerine yönelik eleştirilere de dolaylı olarak cevap verdi. Her yapılan işle ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerin olabileceğini kaydeden Vali Yılmaz Arslan, "Bunlara tahammül edeceğiz. Sonuçta biz her zaman daha iyisini, en iyisini yapma azim ve kararlılığındayız. Bundan sonra yapacaklarımızla da bunu herkes görecek" dedi. Balıkesir´in artık kabuğunu kıracağını, zincirlerini kıracağını, ezberini de bozağını buna mecbur olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, şöyle konuştu;
"Balıkesir´de bir fuar kültürü oluşsun istiyoruz. Tabi bir yerde bir kültürün oluşması öyle hemen bir denemeyle olacak birşey değil. Bugün büyük kentlerde yıllardır devam eden benzeri etkinlikler var. Biz Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da bu ve benzeri etkinlikleri artırarak, güzelleştirerek devam edeceğiz. Üzüntüye gerek yok, bizim bunlarla işimiz yok. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız, daha iyi nasıl yaparız diye bunun çabası içinde olacağız. Bu Balıkesir kabuğunu kıracak, bu Balıkesir zincirlerini kıracak, bu Balıkesir ezberini bozacak. Kim ne derse desin bu böyle olacak. Onun için sizlerden beklentimiz ve isteğimiz bu çabalara katılım göstermeniz, katkı sağlamanız. Bu işler sadece valinin istemesiyle, belediye başkanının istemesiyle veya bir iki odanın istemesiyle olmaz. Bunlar topyekun bir hareket gerektirir, bunlar topyekun bir başkaldırı gerektirir. İşte bunu göstereceksiniz, göstereceğiz. Bunu göstermediğimiz takdirde biz gideceğiz bizden daha babayiğitler gelip onlar gösterecek. İnanın çok iyi yoldayız. Sadece şu 10.10.2010 etkinlikleri başladığından beri gerek yurt içi gerek yurt dışından aldığımız mesajlar tahminlerimizin çok üzerinde ve olağanüstü mesajlar. Mektuplar, mailler alıyoruz. Bakın Balıkesir´de sadece tarım ve hayvancılık alanında iktisadi faaliyet gösteren işletmelerin sayısı bin 233 adet. Bu çok büyük bir sayıdır arkadaşlar. Sadece 2007-2010 arasında Balıkesir´den 249 adet büyükbaş, 9 adet küçükbaş 93 adet de kanatlı sektöründe işletme açılması için müracaat olmuş, işlemleri de büyük oranda tamamlanmıştır. Balıkesir önemli bir il. İnanın dışarıya gittiğinizde bunu daha iyi görüyorsunuz. İçindeki insanlar yeterince anlamıyor olabilir. Devlet Demiryolları Lojistik Köy ihalesi yapılmıştır. Bu ihale Sayın Başbakanımızın geçenlerde Balıkesir´e yaptığı ziyarette ısrarımız üzerine tekrar gündeme geldi ve talimatıyla ihalesi yapıldı, süreç devam ediyor. Biz bulunduğumuz ili biliyoruz, sorunlarını, ihtiyaçlarını biliyoruz. Her zaman söylüyorum, biz sizlerden para istemiyoruz, alkış-övgü de istemiyoruz. Biz Balıkesirlilerden destek istiyoruz. El ele, kol kola, omuz omuza bu mücadeleye destek olunmasını istiyoruz. Türkiye´nin ilk 10 ili arasındayız. Hedefimiz, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi üç beş tane büyük ilden sonra gelebilecek, ondan aşağılara yedilere, sekizlere gelecek bir il hayal ediyoruz. Bu uzak bir hayal değil, herkes konuyu bu şekilde algılasın bu şekilde bilsin, kendine bu şekilde yön çizsin. Ben bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük çaba gösteren Sanayi Odamızı, başkanını, yönetim kurulu üyeleri ve çalışma arkadaşlarını, bu organizasyonu gerçekleştiren firmayı ve firma yetkililerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Özellikle pazar yeri olan bu mekanın bu hizmete verilmesi de çok önemli bir iştir bunu gerçekleştiren belediye başkanımızı ve belediye çalışanlarını kutluyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN BALIKESİR´E GELİYOR
Vali Yılmaz Arslan, Ekim ayı içinde iki bakan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın farklı gün ve faaliyetler için Balıkesir´e geleceklerini açıkladı. Buna göre yarın (9 Ekim cumartesi günü) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Balıkesir´in Edremit ilçesinde bir termal otelin temel atma törenine katılacak. Ardından haftaya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Balıkesir´in Manyas ilçesindeki sulama projesinin temelini atmak için gelecek. 23 Ekim cumartesi günü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Balıkesir´in Bandırma ilçesinde hizmete girecek olan Türkiye´nin en büyük doğalgaz dönüşüm santrallerinden birinin açılış törenine katılacağı bildirildi.

AÇILIŞ KURDELESİ YERİNE ZİNCİR KESTİLER
Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışında ilginç görüntüler yaşandı. Alışıldık kırmızı kurdele yerine kırmızı ve beyaz renge boyalı bir zincir gerilirken Vali ile Belediye Başkanı ve diğerlerinin eline birer tane zincir kesen bahçe makası verildi. Esprilerin yaşandığı kurdele kesiminde Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, BSO Başkanı Ahmet Kula, BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı Hüsamettin Gülhan zinciri aynı anda birlikte kesitler. Açılış zincirini besmele çekip kesen ve kestiği parçayı yanına alan Vali Yılmaz Arslan, "Lafla olmuyor, zincirleri kıracağız dedik işte kırdık" dedi.

STANDLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri´nde tarım sektöründe um ve yem sanayi ağırlık firmalar, sanayide Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) faaliyet gösteren çok sayıda sanayi kuruluşu ile birlikte Kastamonu Entegre, Milano Ağaç Kaplama, Set Çimento, madencilik sektöründe Şentaş Maden isimli firma, beyaz ve kırmızı et firmaları, süt ve süt ürünleri firmaları, turizmde termal firmalar stant kiralayıp faaliyetlerini tanıttılar. Bu arada çok sayıda ilçe de belediye ve kaymakamlıkların ortaklığında oluşturulan stantlarda organizasyona büyük renk kattılar. Alandaki tüm stantları tek tek gezip dolaşan ve faaliyetler hakkında sergilenen ürünlerle alakalı bilgiler alan Vali Yılmaz Arslan, tüm katılımcıları ve emeği geçenleri kutladı. İlçelerin arasında en dikkat çekici stantlar Sındırgı ve Dursunbey ilçeleri oldu. Şentaş Madenciliğe ait stantta oluşturulan tünel girişi ve kömür ocağında inceleme yapan Vali Yılmaz Arslan ve beraberindekiler daha önce yaşanan grizu facialarını hatırladı. Kömür ocağı bölümünde anti grizu ve havalandırma gibi tedbirlerle ilgili son teknolojik cihazlar da sergilendi. Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula´nın madenin sahibi işadamı Erhan Ortaköylü´ye, "Burada can güvenliğimiz var mı?" deyince herkesi güldürdü. Dursunbey standında ilçede çıkarılan ametist madeni hakkında bilgi verilirken yine bu ilçede yetiştirilen elmalar protokol üyelerine ve vatandaşlara ikram edildi. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan stantta ise 10.10.2010 Balıkesir Günleri´ne ilçenin yaptığı katkılar gösterildi. Balıkesir ve Sındırgı´nın tarihi yerlerinin bulunduğu boyama kitabı hazırlatan Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, 5 bin adet bastırılan kitapların bin tanesinin İngilizce olarak bastırılıp yurt dışına dağıtımını yaptıklarını, ayrıca Balıkesir´in tanıtımıyla ilgili değişik projelere imza attıklarını anlattı. 10.10.2010 promosyonu olarak kalem, termos bardak, yapıştırma bant, kolonya ürünleri davetlileri dağıtıldı. Yağcıbedir halılarının da sergilendiği stanttaki organik tarım ürünleri de dikkat çekti. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul Sındırgı´nın yakın bir zamanda fındığıyla da ülke ekonomisinde yerini alacağını belirtti. Bir kırmızı et standında ise davetlilere bedava döner ikram edildi. Ekmek arası döner almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluştururken döner tezgahında döner kesen genç kız ilgi odağı oldu. Balıkesir Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri etkinliğinin 10.10.2010 pazar saat 21.00´e kadar devam edeceği bildirildi.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Üye Girişi


2009 - 2021 © Çömlekçi Köyü

                 Sitenin bütün hakları saklıdır,kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan hiçbir içeriği alınamaz.

 

YukariCik