Ana Menü
03/01 TERTIPLER 2022 KÖY HAYRI 2022 Ramazan Bayrami Arefe günü Mezar ziyareti Esra & Enes Dügün  Sena & Fahri  Dügün 21.08 2021 Cömlekci gencler Hümeyra & ismail Dügün günü Hümeyra & ismail Dügün TUGCE & ENES dügün TUGCE & ENES nisan TUGCE & ENES KINA TUGCE & ENES Nikah A.C.D GÜNLERi Haber Arşivi videolar Çömlekçi kuş bakışı kaliteli görünüm 25.04.2010 MsSerpen 2016 Köy ve Köylülerden Fotograflar KÖY HAYRI NOSTALJI FOTOGRAFLAR
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

1. CÖMLEKCILILER GÜNÜ

1. CÖMLEKCILILER GÜNÜ

 

   1.ÇÖMLEKÇİLİLER GÜNÜ

16.10.2010- Cumartesi

   Bugün Birinci Çömlekçililer Gününü düzenlemenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Beklentilerin üzerinde ilgi gören bu günümüze katılım oldukça güzeldi, tabi daha güzelde olabilirdi. Devamını getirmeyi düşündüğümüz bu güzel günümüzün artacak olan katılımlarla daha da güzelleşeceğine inanıyorum…

   Sitemize eklenen fotoğraflarda bir hususa dikkat çekmek istiyorum, gençlerimizin toplu fotoğraflarına bakarken başlatmış olduğumuz bu etkinliği gençlerimizin daha da güzelleştirerek devam ettirmelerini, birbirleri ile olan irtibatlarını koparmamalarını ve Çömlekçili olduklarını unutmamalarını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun gurbette dünyaya gelen ve yaşadıkları ülkenin kimliğini almış ve çağımızın tehlikesi olan kültürel yozlaşma tehlikesi ile her an için yüz yüze olan evlatlarımıza karşı ebeveynlik görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki endişe ve görüşlerimde yalnız olmadığımı, hemen hemen bütün katılımcıların hemfikir olduğunu fark ettik ve bu konuda bir şeyler yapmaya kara verdik.

   İlk olarak dernekleşmeye yönelik bir yapılanmamız olsun dedik ve yönetim kurulu seçmeye karar verdik; beş kişiden oluşacak olan bu yönetim kurulunun ulaşılabilir olması için uygun bölgelerdeki köylülerimizin olmasına özen gösterdik, tabi ulaşamayan köylülerimize ulaşmak görevi de yönetim kurulunun olacak.

   Çömlekçiliyim deyip böyle bir oluşumda bulunmak isteyen gurbetteki köylülerimiz kendilerine uygun olan yönetim kurulu üyesi arkadaşımıza bilgi vererek bir nevi üye olmuş olacak. Üyelerimiz aylık 5 € aidat verecek, bunu da yıllık 60 € olarak toplu ödeyecekler. Yönetim kurulu başkan, yardımcı ve muhasebecisini kendi arasında seçecek ve her sene yaparak gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz Çömlekçililer Gününün organizasyonunu üslenecektir.

   Seçmiş olduğumuz yönetim kurulu:

   Mehmet SERPEN (Köln)

   Hidayet KAVASOĞLU (Oberhausen)

   Yakup TURAN (Hamm)

   Ramazan KAVASOĞLU (Gelsinkirchen)

   Halil GÜNGÖR (Belçika)

 

   Saygılarımla Mehmet Serpen…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Üye Girişi


2009 - 2021 © Çömlekçi Köyü

                 Sitenin bütün hakları saklıdır,kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan hiçbir içeriği alınamaz.

 

YukariCik